Iedere week dansklassiekers uit je speakers!

  RundFunk Richard is de artiestennaam van Richard Jannes, in zijn
  piratentijd ook bekend als Richard van Leeuwen. Geboren op de dag dat de wet werd aangenomen waarbij zeezenders zoals Veronica verboden werden.

  Eigenlijk is Richard al een radiodier sinds hij uit de luiers is. Alhoewel, toen hij daar nog in zat, wist hij ook al menige platenspeler te bedienen en dat een versterker bedoeld is om te versterken hebben de buren wel geweten in die tijd. Hij heeft al heel wat legale en illegale radiostations onveilig gemaakt, waaronder diverse piraten en lokale omroepen. Namen als ‘ReLaX FM’, ‘New Dance Radio’, ‘Laser Hot Hits’ en ‘Hoe Heet Ut FM!’ zullen velen als bekend in de oren klinken.

  Zijn radioverleden begon met illegale zenders op zolder. Rond zijn 10e
  levensjaar ging het ‘fout’. Hij startte met een stapel oude apparatuur op de slaapkamer zijn eerste radiostation ‘Richards Radio Station’, Radio RRS. Toen nog voor zichzelf en met een lange draad naar beneden voor de rest van de familie op een speaker in de woonkamer!

  In die dagen luisterde hij ook veel naar de piraten van die tijd (Radio Miranda, Focus 103, Extra 108, WMR, e.v.a.). Op een zekere dag in de historie ging hij kijken in de studio (omgebouwde caravan) van Focus 103,
  één van de grotere piraten. Inderdaad, de liefde voor het radiovak was geboren. Sindsdien is het woord ‘radio’ ook niet meer los te koppelen van hem en krijgt hij de bijnaam ‘RundFunk’ Richard van zijn vrienden.

  Na diverse lokale en commerciële avonturen werd in 2008 zijn thuishaven RTV Maarssen, wat door de fusie van de gemeentes Breukelen, Loenen en Maarssen in 2011 werd omgedoopt in RTV Stichtse Vecht. Door zijn drukke bestaan maakt Richard nog weinig live programma’s, maar concentreert zich bij deze omroep sinds 2015 op de coördinatie van de radio en stelt nog wel iedere vrijdag een nonstop programma samen met de beste danceclassics uit de tachtiger jaren.